NYHEDER & PRESSE

Pressemeddelelse fra Naturrådet

Natur- og miljøhensyn skal indbygges i landbrugspolitikken

Det mener et bredt udsnit af befolkningen ifølge en omfattende Gallup-undersøgelse, som Naturrådet netop har fået gennemført.

opdel.gif (108 bytes)

85% af danskerne mener, at landbrugsstøtten kun skal gives på visse betingelser. De gældende miljøregler skal overholdes. Jo mere hensyn landmanden derudover tager til natur og miljø des mere skal han have i støtte.

EU’s nye landbrugsreform, Agenda 2000, som blev behandlet på EU’s topmøde 24. og 25. marts i Berlin, lægger op til integration af natur- og miljøhensyn i landbrugspolitikken. Men implementeringen heraf overlades i vidt omfang til de enkelte lande. Det er nu derfor op til de danske myndigheder at tage bolden op. Opinionsundersøgelsen viser, at det er der bred folkelig opbakning til.

Naturen i agerlandet har hårdt brug for, at der sker afgørende forbedringer. Landbruget er også selv indstillet på, at der skal ske noget. Da endvidere hele 74% ifølge Gallup-undersøgelsen mener, at Danmark skal være førende indenfor natur- og miljøvenligt landbrug i EU, er det nu bare med at komme i gang.

De muligheder der foreligger ved implementeringen af EU’s landbrugsreform er først og fremmest

De politiske rammer er på plads – og befolkningen er positiv overfor mere natur og miljø for pengene. Derfor er det vigtigt med politisk handling nu i forbindelse med den danske udmøntning.

Yderligere oplysninger fås hos Vismand, professor Peder Agger, tlf. 46742498 eller sekretariatschef John Holten-Andersen, tlf. 3595 5791.

25. marts 1999/ehp/kba

Spring til toppen af siden